11.7 C
İstanbul
Pazar, Şubat 11, 2024

2016 Yılında Vizyona Girecek Yerli ve Yabancı 24 Film

Bizi mısır mitolojisinden sihirli dünyalara , açık denizlerden Ege’nin çayırlarına götürmesi beklenen vizyona yeni girecek filmleri sizler için bir araya getirdik .

1. Bizans Oyunları: Geym of Bizans

1. Bizans Oyunları: Geym of Bizans

Vizyon Tarihi: 15.01.2016

İlki 2000 yılında vizyona giren ve izlenme rekorları kıran Kahpe Bizans filminin 15 yıl aradan sonra gelen ikinci filminde senaryo yine Gani Müjde’ye ait. Filmin başrollerinde Gürkan Uygun, Tolgahan Sayışman, Gonca Vuslateri,  Ünal Yeter, Murat Dalkılıç ve Tuvana Türkay yer alırken, kadroda kendilerine Nazmi Kırık, Altuğ Yücel, Ebru Aykaç, Hazal Şenel, Özge İnce, Ömür Özdemir, Anıl Altınöz, Oğuzhan Uğur, Caner Erdem, Tahsin Hasoğlu isimleri eşlik ediyor.

2. Kardeşim Benim

2. Kardeşim Benim

Vizyon Tarihi: 15.01.2016

Senaryosunu Zafer Külünk’ün kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Mert Baykal’ın oturduğu filmde Özçivit ve Boz, Hakan ve Ozan adında iki ünlü müzisyen kardeşi canlandıracak. Filmde ikiliye Aslı Enver de eşlik edecek. Enver, acemi bir muhabiri canlandıracak.

3. Şevkat Yerimdar 2

3. Şevkat Yerimdar 2

Vizyon Tarihi: 22.01.2016

Şevkat, düğün yapmak için dedesinden kalan evini satmak üzere Ankara’ya gider. Niyeti evi satıp hemen dönmektir fakat talihsiz aşık Sarper arabasının önüne atlayınca Şevkat’in planları altüst olur. Şevkat, kız tarafından dayak yiyen Sarper’in hesabını sormak için kahveyi basar ve macera böylece başlar. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Bülent İşbilen üstleniyor

4. İftarlık Gazoz

4. İftarlık Gazoz

Vizyon Tarihi: 29.01.2016

1970’ler Türkiye’sinin barış ve huzur dolu Ege kasabalarından birinde ailesi ile beraber yaşayan Adem, zeki ve çalışkan bir öğrencidir. 5.sınıfı yeni bitiren Adem, yaz tatilini boş geçirmek istemez ve ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak istediğini söyler. Zor da olsa ailesinden izni koparan Adem gazozcu çırağı olarak çalışmaya başlar. Ramazan ayının başıdır ve Adem camide imamın oruç ile anlattıklarını üzerine alınır, üstelik Berna da oruç tutacaktır. Küçük olduğu için oruç tutmasına izin vermeyen ailesinden gizli oruç tutmaya başlar fakat Ege’nin yaz sıcağında, bir yandan da gazoz satarken oruç tutmak hiç de kolay değildir. Hele de bozmanın kefareti 61 gün iken ve Berna’nın aslında direk orucu tuttuğunu öğrenmişken! Susuzluk ve açlık onu çok yormuştur, seraplar görmeye başlar. Adem’in yaşadığı bu zorluklar, onu bir maceranın içine sürükler. Bitmek bilmeyen bu uzun gün, Gazozcu Ustası Cibar Kemal ve Adem için nasıl tamamlanacaktır? Filmin yönetmeliğini ve senaristliğini Yüksel Aksu üstleniyor.

5. Kötü Kedi Şerafettin

5. Kötü Kedi Şerafettin

Vizyon Tarihi: 05.02.2016

Kötü Kedi Şerafettin, Martı Rıfkı ve Fare Rıza ile birlikte hayatımıza geri dönüyor. Bülent Üstün’ün kaleminden, çizgi roman kahramanı olarak çıkan Şero, bu sefer film olarak karşımıza çıkıyor. Şerafettin’in seslendirmesini Uğur Yücel gerçekleştirirken, Okan Yalabık, Ayşen Gruda, Demet Evgar gibi önemli isimlerde sesleriyle hayat veriyorlar.

6. Deadpool

6. Deadpool

Vizyon Tarihi: 12.02.2016

Marvel Stüdyoları’nın yeni bir X-Men spin off’u olan projede yönetmenliği Tim Miller üstlenirken, senaryo Rhett Reese ve Paul Wernick ikilisine ait. Filmde Wade Wilson / Deadpool karakterini canlandıracak isimse Ryan Reynolds. Deadpool karakteri, X Men Origins: Wolverine’de karşımıza çıkan Deadpool’dan daha farklı bir yapıya sahip olacak.

7. Yüce Sezar!

7. Yüce Sezar!

Vizyon Tarihi: 19.02.2016

Film şirketleri için çalışan Eddie Mannix adındaki bir adamın öyküsünü anlatan film, Mannix ekseninde dönemin Hollywood dünyasına mizahi bir bakış getiriyor. Bir stüdyo organizatörünün karşılaştığı pek çok sorunu çözmek zorunda kaldığı bir gününü anlatan filmin yapımcıları Coen Kardeşler. 4 Oscar ödüllü usta yönetmenler Joel Coen ve Ethan Coen’lerin yazıp yönettiği Yüce Sezar!’ın başrollerinde George Clooney, Josh Brolin, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Channing Tatum, Jonah Hill, Ralph Fiennes, Frances McDormand oynuyor.

8. Mısır Tanrıları

8. Mısır Tanrıları

Vizyon Tarihi: 26.02.2016

Set, karanlığın acımazsız tanrısı, Mısır tahtını devralır. Barışçıl ve varlıklı olan imparatorluğu yıkar, kargaşa ve çatışmaların içine düşürür. Birkaç cesur isyancı Set’in karşısındadır. Sevgilisi tanrı tarafından tutsak edilen genç bir hırsız, Set’i tahtan indirmek ve yenmek için güçlü tanrı Horus’tan yardımını ister. Kadrosunda Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush gibi isimler yer alıyor.

9. Doctor Strange

9. Doctor Strange

Vizyon Tarihi: 04.03.2016

Marvel aleminin sevilen süper karakterlerinden biri olan Doctor Strange’in öyküsünü perdeye taşıyacak olan film, kariyeri oldukça parlak ama çok kibirli bir bir cerrah olan Stephen Strange’in hayat öyküsünü ve bir süper kahraman olarak yaşadığı ilginç dönüşümü beyazperdeye aktaracak. Filmde Doktor Strange’i İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch canlandırırken filmin yönetmen koltuğuna ağırlıklı olarak korku-gerilim projelerinin aranan ismi haline gelen Scott Derrickson üstleniyor.

10. Batman v Superman: Adaletin Şafağı

10. Batman v Superman: Adaletin Şafağı

Vizyon Tarihi: 25.03.2016

2013 yazının bol gişeli hiti Man of Steel’in devamı olacak yapımda bu sefer Superman ve Batman beraber yer alacaklar. Warner Bros. yapımcılığında ve yine Zack Snyder yönetmenliğinde hayata geçirilen projede senaryo yine David S. Goyer’ın kaleminden çıkacak. Henry Cavill’i tekrar Superman olarak izleyeceğimiz filmde kendisine Diane Lane, Laurence Fishburne ve Amy Adams eşlik edecek. Frank Miller’ın 1986 tarihli kitabından Batman ile Superman’ın karşı karşıya geliyor. Filmin senaryosunun da kısmen bu bölümden uyarlanacağı açıklanmıştı.

11. Kaptan Amerika: İç Savaş

11. Kaptan Amerika: İç Savaş

Vizyon Tarihi: 06.05.2016

Marvel alemi için sivil savaş alarmı. Süper kahraanların kimliklerinin akıbeti ne olacak? Captain America: Civil War, süper kahramanları, öykü evreninin en öenmli konusunda karşı karşıya getiriyor. Chris Evans’ın dördüncü defa Captain America kostümünü giyeceği filmde, yönetmen koltuğuna yeniden Russo Kardeşler oturuyor.

12. The Angry Birds Movie

12. The Angry Birds Movie

Vizyon Tarihi: 13.05.2016

Sevilen bilgisayar oyunundan beyazperdeye uyarlanan Angry Birds filmi,nimasyon departmanlarının iki gedikli ismi Clay Kaytis ve Fergak Reilly ikilisinin ilk yönetmenlik deneyimi olacak. Filmin senaryosuna ise Simpsonlar başta olmak üzere pek çok animasyon projesinde kalemi olan Jon Vitti imza atıyor.

13. X-Men: Apocalypse

13. X-Men: Apocalypse

Vizyon Tarihi: 19.05.2016

En çok devam filmi çekilen fantastik bilimkurgu efsanesi olma yolunda ilerleyen X-Men’in 2016 yılında seyircisiyle buluşacak olan yapımın yönetmen koltuğunda yine Bryan Singer oturacak.  X-Men: Apocalypse adıyla vizyona girecek filmin kadrosunda yine Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, James McAvoy,Evan Peters gibi isimler yer alıyor.

14. Sihirbazlar Çetesi 2

14. Sihirbazlar Çetesi 2

Vizyon Tarihi: 10.06.2016

İlk film ile adından sıkça söz ettiren Sihirbazlar Çetesi, devam filmiyle karşımıza çıkıyor. Jesse Eisenberg’e Mark Ruffalo, Dave Franco, Woody Harrelson ve Michael Caine’nin filmde oynayacağı kesin isimler ama kulislerde Harry Potter filminden hatırladığımız Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan ve Jay Chou isimlerinin filme dahil olacağı konuşulmakta.

15. Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması

15. Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması

Vizyon Tarihi: 10.06.2016

Dünya çapında fenomen haline gelen video oyunu World of Warcraft’ın sinema filmi olan yapım farklı ırkların karşı karşıya geldiği fantastik bir dünyayı beyazperdeye taşıyor. Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Rob Kazinsky ve Daniel W gibi isimler filmde yer alıyor.

16. Kayıp Balık Dori

16. Kayıp Balık Dori

Vizyon Tarihi: 17.06.2016

Pixar’ın en sevilen animasyon filmlerinden biri olan Kayıp Balık Nemo’nun spin-off projesi olan Kayıp Balık Dori, yapım aşamasına geçmek için gün saymaya başladı. Oğlunu aramak için okyanusu bir uçtan diğer uca yüzen Marlin’in, “balık hafızalı” yoldaşı Dory, nihayet kendi adını taşıyan animasyon filmine kavuşacak.

17. Buz Devri 5

17. Buz Devri 5

Vizyon Tarihi: 15.07.2016

Fox Animation Studios ve Blue Sky Studios firmalarının yapımcılığında hayata geçirilecek serinin yeni filmi çok sevilen animasyonun beşinci filmi olacak.

18. Star Trek Sonsuzluk

18. Star Trek Sonsuzluk

Vizyon Tarihi: 22.07.2016

Yeniden başlayan serinin 3. halkası olan Star Trek Sonsuzluk filminin yönetmenliğini bu sefer J.J. Abrams’tan devralan isim Justin Lin. Kadronun başını Chris Pine, Zachary Quinto ve Simon Pegg, Sofia Boutella ve Idris Elba çekiyor.

19. Fantastic Beasts and Where to Find Them

19. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Vizyon Tarihi: 18.11.2016

Harry Potter serisinin spin-off filmi olarak karşımıza çıkan Fantastic Beasts and Where to Find Them, JK Rowling’in yazdığı fantastik kitabı, Fantastik yaratıklar hakkında bir kitap yazan bir yazarın gezi notları olarak karşımıza çıkıyor. Yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken yapımın yönetmenliğini David Yates üstleniyor.

20. Assassin’s Creed

20. Assassin's Creed

Vizyon Tarihi: 23.12.2016

Sıradan bir barmen olan Desmond, bir gün sebebini bilmediği biçimde kaçırılır. Kendisini kaçıran kişilerse büyük bir şirkettir, ve Desmond’u Animus adlı üst teknolojiye sahip bir makineye bağlamak isterler. Bu makine sayesinde Desmond’ın pek çoğu suikastçı olan atalarının anılarına ve hafızlarına erişim imkanı bulacaklardır. Oldukça tehlikeli ve ölümcül olan dövüş sanatlarına ulaşmaya şimdi çok az kalmıştır… Michael Lesslie’nin orijinal senaryosundan çekilecek filmin yönetmeni henüz belli değilken, kadro için Michael Fassbender ismi kulislerde geçiyor.

21. Labirent: Son İsyan

21. Labirent: Son İsyan

Vizyon Tarihi: 17.02.2017

Genç kahraman Thomas, Öldürücü olarak bilinen ‘Flare’ hastalığına çare bulmak için zorlu bir mücadeleye girişir. Film, Amerikalı yazar James Dashner’ın ‘The Maze Runner adlı kitabından uyarlama. Film ülkemizde de aynı adla çevrilip piyasaya çıktı. Üçlemenin son kitabı ‘The Death Cure’  Wess Ball’ın yönetmenliğinde sinemaya uyarlanıyor.

22. Karayip Korsanları 5

22. Karayip Korsanları 5

Vizyon Tarihi: 07.07.2017

Kaptan Jack Sparrow, azgın okyanuslardaki korsan maceraları ile beşinci kez beyazperdeye geliyor. Geçmiş maceralardan bağımsız olarak yola koyulan Sparrow’u açık denizlerde yeni tehlikeler ve bu tehlikelere beraber göğüs gereceği yol arkadaşları bekliyor. Biricik gemisi Siyah İnci, karşı konulamaz cazibesi ve üstün denizcilik yeteneği ile korsanların en esprilisi kaptan Sparrow yine istediğini alacağa benziyor… Bu sefer yönemen koltuğunda  Joachim Rønning ve Espen Sandberg otururken, başrol tabii ki Johnny Depp…

23. Guardians of the Galaxy Vol.2

23. Guardians of the Galaxy Vol.2

Vizyon Tarihi: 28.07.2017

James Gunn’ın yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Chris Pratt, Vin Diesel ve Bradley Cooper gibi yıldız isimlerin yer aldığı 2014 yapımı Guardians of the Galaxy’nin devam filmi niteliğinde olan yapıt, bir kez daha Marvel’ın yapımcılığında izleyiciyle buluşacak.

24. Thor: Ragnarok

24. Thor: Ragnarok

Vizyon Tarihi: 28.07.2017

Thor serisinin 2017 yılında izleyiciyle buluşacak olan üçüncü filminde, yaklaşmakta olan Norse kıyametine tanık olacağız. Thor, Asgard’ın Ragnarok karşısında kaderine terk edilmesi nedeniyle savaşmak zorunda kalacak ve kendini tanrılar arasındaki savaşın ortasında bulacak. Craig Kyle ve Christopher Yost ikilisinin senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerinde bir kez daha Chris Hemsworth ve Tom Hiddleston bulunuyor.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Son Konular