13.7 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 23, 2023

Bi Obezite Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Bedenin yağ kütlesindeki artış seviyesi olarak adlandırılan obezite, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan pek çok ülkenin başlıca sağlık sağlık sorunları arasında yer alıyor. Yaş, cinsiyet, metabolik etmenler, düşük fiziksel aktiviteler ve yanlış beslenme alışkanlıkları gibi daha pek çok neden, obeziyete davetiye çıkartabiliyor. Erkeklerde 20,5, kadınlarda ise 41,0 oranlarında obezite rahatsızlığı yaşanıyor. Kilo ve yağ artışına sebebiyet veren rahatsızlığın aynı zamanda farklı hastalıklara yol açma durumu da bulunuyor.

Obezitenin Yol Açtığı Sağlık Problemleri

Vücut ağırlığının arzu edilen oranlar üstüne çıkması durumunda yaşanan obezite rahatsızlığı, beraberinde farklı sağlık problemlerine de etki edebiliyor. Vücudun hemen hemen her noktasında farklılığına neden olan sağlık probleminin en sık gözlemlenen hastalık etkisi, insülin direnci oluyor.

Tıp 2 diyabet, hipertansiyon, astım, koroner arter hastalığı, felç, uyku apnesi, gebelik komplikasyonları, safra kesesi hastalıkları ise pek çok hastada görülebilen yan etkiler arasında bulunuyor. Obezitenin aynı zamanda birtakım toplumsal ve psikolojik dönüşümleri de hastaları rahatsız edebiliyor. Örnek; Aşırı kilonun kıyafet konusunda sorun yaşatması veya depresyona sebebiyet vermesi gibi…

Tedavi Alternatifleri Nelerdir?

Obezite tedavisinde birden fazla yöntemi tercih etmek mümkün oluyor. Ancak bu alanda uzmanlaşmış doktorlar, kişilerin hastalık türüne ve metabolizma durumuna uygun en doğru tedavi yöntemine karar veriyor. Tedavi yöntemleri; Tıbbi beslenme, egzersiz, davranış değişikliği, farmakolojik ve cerrahi olmak üzere 5 farklı alanda uygulanıyor.

Tıbbi beslenme tedavisinde, başvurduğunuz doktorunuz size kilo vermenizi ve dengeli beslenmenizi sağlayacak bir diyet programı planlıyor. Program süresince, kas ve yaşamsal organlarda hücre kaybı yaşatmadan gerekli kilonun verilmesini amaçlanıyor. Uygulanan diyet programının mutlaka fiziksel bir aktivite ile desteklenmesi gerekiyor. Dolayısıyla uzmanlar, hastalarına diyet programı ile egzersiz tedavisini eş zamanlı olarak öneriyor. Aşırı obez olan kişilerin öncelikle küçük adımlarla egzersize başlamaları ve daha sonra tempolarını artırarak egzersizlerine devam etmeleri daha hızlı sonuca ulaştırıyor.

Farmakolojik tedavide, doktor önerisinde ilaç alımı; cerrahi tedavide de çeşitli cerrahi müdahaleler gerçekleştiriliyor. Sosyal destek, kendi kendini ödüllendirme ve alternatif davranış geliştirme gibi yöntemler ise davranış değişikliği tedavisinde önem taşıyor. Etik ilkeler ışığında memnuniyet odaklı çalışan Memorial hastaneleri, obezite tedavisinde seçkin kadrosuyla birlikte size sağlıklı çözüm önerileri sağlıyor. Hastaları için daha sağlıklı yarınlar düşleyen sağlık grubundan siz de obezite tedavisi için yardım alabilir ve daha sağlıklı bir geleceğe adım atabilirsiniz.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Son Konular