12.7 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 23, 2023

2016 Ev Dekorasyonunda Renkli Koltuk Takımları Modası

Mobilyalar, mekânların sahiplerinin, tüm hayat görüşünü ortaya koyabilir. Bir eve girdiğinizde, sadece koltuklara bakarak bile, o evin sahipleri hakkında net bir fikre sahip olabilirsiniz. Klasik, spor, trend koltuklarlar karşılaşabilir, bu koltukları seçen kişilerin de, bu tarz bir hayat görüşüne sahip olduklarını düşünebilirisiniz. Hızla değişen mobilya trendleri, Berke Mobilya’nın sitesinden, rahatlıkla takip edilebilir. Son modaya uygun üretilmiş koltuk tasarımları, kişiselleştirmeye uygun renk ve model seçenekleri ile uygun fiyatlarla sunulmaktadır. Seçilen koltuk takımları, kişiliğinizi yansıtabileceğiniz döşeme ve renk değişiklikleri uygulamaya uygun olacaktır. Global hale gelen koltuk modası, rengarenk kumaşları seçenek olarak sunmakta, özellikle genç çiftlerin ve zevkine göre koltuk yenilemek isteyenlerin tercih ettiği, çok renkli oturma gruplarının üretilmesini sağlamaktadır.

Berke Mobilya Çok Renkli Koltuk Trendi

Moda, son zamanlarda, çok fazla karaktere uygun olabilecek kadar bol çeşitlilik sunar hale gelmiştir. Aynı anda, birden fazla akımı bir mobilyada görmek veya alışıla gelmiş olan tek renk oturma grupları yerine, rengârenk kumaşlarla döşenmiş koltuklar görmek mümkündür. Tamamen kullanıcısının zevkine bağlı olarak; capcanlı renklerin birlikte kullanılması ya da son derece romantik bir etki bırakan pastel tonlardaki renklerin birlikte kullanılması, son trendlere uygundur. Örneğin; kaliteli kadife döşemelik kumaştan, tamamen mor renk ile kaplanmış bir köşe takımı, üzerine konacak; pembe, sarı, petrol yeşili ve kırmızı kırlentler ile capcanlı bir oturma alanı yaratabilir. Ya da; klasik çizgilere sahip, gülkurusu renginde bir takımın, uçuk pastel sarı tonlarda bir büyük puf ile tamamlanması, trendlere uygun bir oturma grubu olabilir.

Renkli Koltuk Modelleri

Son moda koltuk modellerinde, köşe takımlarının ağırlıklı olarak tercih edildiği görülmektedir. Birden fazla rengin bir arada kullanılmasına da son derece uygun olan L takımlar, renkli koltuk modelleri içinde en çok beğenilenlerdendir. 3+2+1+1 şeklinde oturma sayısına sahip takımlarda, her bir koltuk farklı renklerde yapılabilmektedir. Kimi zaman ise 3+3+1+1 şeklindeki koltuklarda; üçlüler bir renk, tekliler farklı bir renk olarak üretilen modeller göze çarpmaktadır. Seçilecek olan renklerin, üçten fazla olmaması, dekorasyon uzmanları tarafından önerilmektedir. Seçeceğiniz 3 renkten biri, baskın renk olmalı ve yaklaşık %60’lık bir alanı kaplamalı, diğer iki renk ise, eşit oranlanarak kullanılmalıdır. Seçeceğiniz renklerin, sevdiğiniz renkler olması kadar, renklerin olumlu ve olumsuz etkilerinin de gözetilerek seçilmesi uygun olacaktır. Örneğin; ağırlıklı renk sarı olursa, oturma grubunda geçireceğiniz zaman kendiliğinden kısalabilir. Çünkü sarı renk, sürekli hareket halinde olma isteği yaratmaktadır. Kırmızı ağırlıklı renk olursa; sebebini bilmediğiniz bir gerginlik hissetmenize, oturma grubunda zaman geçirirken, tetikte olduğunuzu hissetmenize sebep olabilir.

Renkli ve Yataklı Koltuklar

Genellikle koyu ve canlı renklerin seçildiği renkli koltuklar, kolay silinebilen özel kumaşlarla üretilerek, yatak olma özelliğinin en rahat eklendiği koltuklardandır.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Son Konular