12.6 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 23, 2023

90’lı Yıllarda Oyun Salonlarında En Fazla Gördüğümüz Oyun Manyağı 7 Tip

90’lı yıllarda oyun salonlarına gitmişseniz mutlaka bunlardan birini görmüşsünüzdür.

90’larda çocuk olanlar atari salonlarını iyi bilir. O yıllarda akıllı telefon da yoktu internet cafe de yoktu. Teknolojik tek oyunumuz atari salonlarıydı. Bütün haftalığımızı atari salonlarında jeton için harcardık sonra meteliksiz kalırdık. Atari salonu müdavimleri, salona girişte insanın burnuna gelen ısınmış kablo kokusunu iyi bilir. O kokuyu başka bir yerde almanız çok zordur. Bir de her atari salonunda görebileceğiniz türden insanlar vardır. Adeta onar olmazsa atari salonu eksik kalır.

1. Sabahtan yer kapanlar

1. Karga mamasını yemeden gelenler
Daha salonun sahibi bile gelmeden dükkana gelen ateşli gençlerdir. Özellikle yazlık mekanlarda bazı atari salonları dükkan yerine açık alanda durur ve üzeri bez ile örtülür. Bu arkadaşlar sabahın köründe gelerek atarilerin açılmasını bekler. Bir söylentiye göre cihazlar açılırken tuşlara basılı tutarsa 99 jetonluk hak alınabiliyormuş. (Tabi küllen yalan ama çocukken inanıyorduk işte)

2. Oyun sonuna yetişen bedavacılar

2. Oyun sonuna konan beleşçiler
Sırf oyunu bitirebilmek için bütün harçlığınızı jetona harcamışsınız Ancak her şey umduğunuz gibi gitmez ve oyunun sonlarına doğru canınız biter, ve artık jatonunuz da bittiği için oyuna devam etme şansınız kalmamıştır. O sırada kenarda bekleyenlerden biri gelerek jeton atar ve kaldığınız yerden devam eder. O elemana hem beleşe konduğu için sinir olursunuz hem de oyunun sonunu izleyebileceğiniz için biraz mutlu olursunuz.

3. Ağır abiler

3. Büyük abiler
Atari salonunun müşterileri genellikle ergenlerdir. Fakat bazen genç delikanlı (muhtemelen üniversite öğrencisi) abiler salona gelir. Çok fazla kimse ile muhattap olmadan oyunlarını oynarlar. Belirli bir karizmaları vardır. Efendi efendi oyunlarını oynar, sonrasında diğer oyunlarda neler yapıldığını izlemeden giderler.

4. Yancılar

4. İzleyiciler
Jeton almaya parası olmadığı ya da parası kalmadığı için bütün gününü oyun oynayanları izlemeyle geçirirler. Bu arkadaşlar bazen izlemekten sıkılır ve “Insert Coin” yazan ekranda zihinlerinden geçen hamleleri (yukarı-aşağı-sola-yumruk gibi) nasıl da hızlı yapabildiklerini denerler. Jeton alıp da gerçekten oyun oynadıklarında jetonun boşa gitmemesi için öncesinde antreman yaparlar.

5. Acil durum abileri

5. Kurtarıcılar
Dövüş oyunlarında ilk round’u alıp ikinci round’u kaybettiğiniz zaman ya da ilerlemeli oyunlarda bölüm sonu canavarına denk geldiğinizde yanınızda biterler. Sizi bu zor bölümlerden geçirerek oyunun sonlanmasını önleyebileceklerini söylerler. Dediklerini bazen yaparlar ama olur da yenilirlerse insanda bir kazıklanmışlık hissi uyandırırlar.

6. Kırmızı bültenle arananlar

6. Enseye şaplak yiyenler
Bu arkadaşlar ya ailelerinden izinsiz atari salonuna gelmişlerdir ya da evde yemek hazır olduğu halde ataricide takıldıkları için bütün ev ahalisi onları aramaktadır. Tam da oyun oynadıkları sırada ya da tam bir oyunun sonunu görecekleri sırada enselerinde bir tokat belirir. Ardından bir azar cümlesi ile karga tulumba evin yolunu tutmak zorunda kalırlar.

7. Kız milleti

7. Kızlar
Çoğunlukla akşamları ortaya çıkan oyun kolik grubudur. Genellikle yaz akşamlarında salona gelen kızlar böyle renkleri denk getirip balon patlatmalı oyunlar oynarlar. Onların yanında bulunan ataride hangi oyun olduğu önemli değildir. Bir kız oynamaya başladığında yanındaki atari mutlaka saniyeler içinde dolar.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Son Konular