9.7 C
İstanbul
Salı, Şubat 13, 2024

Boyun Fıtığının Sebepleri Ve Belirtileri

Boyun omurları arasında yer alan disklerin yer değiştirmesi sonucunda meydana gelen hastalığa boyun fıtığı denilmektedir. Bu hastalığa günümüzde birçok kişide rastlamaktayız. Bu hastalık genelde yaşı ilerleyen kişilerde yaşlanmaya ve yıpranmaya bağlı olarak görülmektedir.  Bel fıtığında da olduğu gibi ilk zamanlar ağrılarla kendini göstermeye başlayan bu hastalık ile karşı karşıya kalınması durumunda kesinlikle uzman bir doktora görünmeniz gerekmektedir. Doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket ederek ağrılarınızdan ciddi anlamda kurtulabilir ve sağlığınıza kavuşabilirsiniz.

Günümüzde teknolojinin gelişmesine bağlı olarak bu hastalık kolay bir şekilde tespit edilebilmektedir. MR, röntgen ve tomografi gibi tanı yöntemleri kullanılarak konulan teşhisler sonrasında nasıl bir yol izleneceğine ancak doktorunuz karar vermelidir. Bu hastalığın birçok nedeni bulunmaktadır. Bunlardan ilki doğumdan kaynaklanan sebeplerdir. Bunun yanı sıra travmalar, tümör, kemik erimesi, kireçlenme, torasik çıkış sendromları ve psikolojik sorunlar da boyun fıtığının sebepleri arasında yer almaktadır. Hastalığın hangi sorundan kaynaklandığını bilmeniz pek mümkün olmayabilir. Bu sebeple hastaneye giderek gerekli tetkikleri yaptırmalı ve hastalığın kaynağını bulmalısınız.

Bazı hastalar boyun ağrıları yaşamakta ve bu ağrıları yorgunluğa bağlı olarak düşündükleri için doktora gitme gereği duymamaktadır. Uzun süre geçmeyen ağrıların altında yorgunluk dışında başka bir sebep yatıyor olabilir. Bu sebeple boyun fıtığı belirtilerine rastlamanız durumunda hemen bir doktora görünmelisiniz. Hastalığın ilk safhasında boyun ağrıları görülmeye başlanır. Bu ağrılar zaman geçtikçe artar ve kollara kadar uzanır. Uyuşukluk, karıncalanma, baş dönmesi, görme bozukluğu, kulak çınlaması ve denge kaybı da diğer belirtiler arasında yer almaktadır. Bu belirtiler sizde de varsa ve bir türlü geçmek bilmeyen boyun ağrısına sahipseniz Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri’ne gidip fizik tedavi yöntemlerini deneyerek bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.

Sude Seçkin
Sude Seçkinhttp://www.kadinim.net
Kadınım.Net Editörü

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Son Konular