16.5 C
İstanbul
Çarşamba, Kasım 22, 2023

Dudaklarınızdaki Kalıcı Güzellik: Dudak Dolgusu

Zamanla parlaklığını ve iriliğini yitirmiş olan dudaklarınız için kalıcı çözüm arayanlardan mısınız? Öyleyse dudak dolgusu tam size göre. Hiyalüronik asidin deri altına enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen dudak dolgusu ne kadar kalıcı? Öğlen arasında bir saat gibi kısa bir sürede yaptırıp günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebileceğiniz bir operasyon türü olduğunu söylemek mümkündür.

Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Hiyalüronik asit insan vücudunun temel bileşenleri arasındadır. Özellikle vücudun su tutma kapasitesinin azalmasıyla ya da yaşın ilerlemesiyle birlikte vücuttaki hiyalüronik asit içeriği azalmaktadır. Bu durum ise vücudun, özellikle de dudakların, parlaklığını ve dolgunluğunu yitirmesine sebep olmaktadır. Dudakları eski dolgunluğuna kavuşturmak için dudak dolgusu gerçekleştirilmektedir. ,

Dudak dolgusu enjeksiyon yardımıyla estetik cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Yalnızca tıbbi eğitim ve yetenek değil aynı zamanda iyi bir sanat yeteneği de gerektirmektedir. Uzmanın başarısı bu noktada dikkate alınması gereken ilk konudur. Uzman dudaklarda önemli olan bölgeler için dolgu uygulaması gerçekleştirmektedir. Kısa sürede gerçekleştirilen dudak dolgusu ataköy ve çevresinde ciddi anlamda talep görmektedir.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Dudak dolgusu oldukça basit olan bir operasyondur. Yalnızca dolgu maddelerinin enjeksiyon yardımıyla deri altına empoze edilmesi sistemine dayanmaktadır. Ancak kalıcı bir uygulama olmadığı bilinen bir gerçektir. Yalnızca uzun süre dayanabildiği söylenebilir. İnsan anatomisinde alt dudak üst dudaktan biraz daha kalındır. Aynı zamanda üst dudak daha önde durmaktadır. Bu bilgilerle birlikte birbirinden farklı dudak çeşitlerinin olduğu kabul edilen gerçekler arasındadır.

Zamanla özellikle kadınların dudaklarında incelme meydana gelir. Bunun en önemli sebebi östrejon hormonunun azalmasıdır. Hormon azalmasına bağlı olarak da dudak yapısında yer alan hyalüronik asit de azalır. Bu durum dudak yapısında incelmeye sebep olduğu için enjeksiyon yardımıyla hyalüronik dolgusu yapılır.

Hyalüronik asit kalıcı bir asit değildir. Her ne kadar vücudun su tutma kapasitesini artırsa da zamanla azalmaktadır. Kalıcılık ise kişinini fiziki yapısı, yaşam koşulları, iş hayatı gibi etmenlere bağlıdır. Ancak ortalama standartlarda bir dudak dolgusu 6 ay ile 12 ay arasında sürmektedir. Kadınlar için önem taşıyan dolgu uygulaması fiyatları ise dolgunun çeşidine göre değişmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Sude Seçkin
Sude Seçkinhttp://www.kadinim.net
Kadınım.Net Editörü

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Son Konular